Ne maradj egyedül az iskolai konfliktusokkal! III.

Módszerek az iskolai agresszió kezelésére.

Az ELTE PPK három alkalomból álló szakmai rendezvénysorozatot indít a Kerekasztal az Iskolai Biztonságáért (KERIB) összefogás tagjainak részvételével, melyen az érdeklődő szakemberek megismerkedhetnek az iskolai konfliktusok és agresszió felismerésére, megelőzésére és kezelésére vonatkozó hazai módszerekkel.

A KERIB azért jött létre, hogy a közoktatási intézményekben egyre súlyosabb mértéket öltő agresszió minden formája ellen békés alternatívákat mutasson, színes palettát kínálva az érintetteknek. A KERIB-nek jelenleg 17 tagja van, közöttük több erőszakellenes program, konfliktuskezelő módszer, kutatócsoport képviselői, szülői,- valamint pedagógus-szervezetek.

A rendezvénysorozat alkalmai az iskolai konfliktusok és agresszió felismerésére, megelőzésére és kezelésére vonatkozó módszerek, jó gyakorlatok bemutatását és műhelyekben történő megvitatását célozzák.

A harmadik alkalom időpontja: 2021. június 9.15:00-18:00.

A harmadik alkalom témái:

  • Az iskolai agresszió és erőszak kezelése – Mit tehet az egyén, mit tehet a közösség?
  • Implementálható progamok Magyarországon
  • Műhelymunka a kerekasztal tagok vezetésével: Jól működő kezelési gyakorlatok iskolai megvalósítása

Előadók:
Nagy Ervin színművész (A KERIB nagykövete), Dr. Jármi Éva (ELTE PPK), Dr. Kulcsár Gabriella (PTE ÁJK), Dr. Krémer András (OME), Dr. Gyulai Edina (OME), Vaskuti Gergő (Hintalovon Alapítvány), Sándor Éva és Adler Katalin (Békés Iskolák Közössége), Dr. Győrfi Éva (Comenius Iskolacentrum), Magyar Erika (EGYKŐ), Fazekas Rita (EGYKŐ), Török Judit (EGYKŐ) és Szűcs Tamás (PDSZ)

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A csatlakozáshoz szükséges zoom linket a regisztrált résztvevőknek az eseményt megelőző napon fogjuk kiküldeni.

Amennyiben nem érkezik meg a program előtt 1 órával a csatlakozási link emailben, kérjük a résztvevőktől, hogy jelezzék ezt számunkra a KERIB facebook oldalának írt személyes üzenet formájában vagy az info@kerib.hu email címen.

A program